De locatie Steenrots Katwijk

Begeleidingsaanbod

Beschermd wonen
Ambulante begeleiding
Begeleid zelfstandig wonen
Dagbesteding

Locatie en omgeving

Beschermende woonvorm De Reling is gehuisvest in een rustige woonwijk in Katwijk aan den Rijn. Deze locatie is in samenspraak met de gemeente en samenwerking met wooncorporatie Dunavie tot stand gekomen. Er zijn vijftien plekken in woonvorm De Reling.

De woonvorm is goed bereikbaar met zowel eigen vervoer als het openbaar vervoer. Op loopafstand zijn er meerdere winkels, waaronder een supermarkt en een bakker.

Begeleiding

De woonvorm bestaat uit drie aangesloten woningen, met zowel kamers, studio’s als appartementen. Men kan daarom zowel in een groep wonen met een gezamenlijke keuken en woonkamer of alleen, met een hogere mate van zelfstandigheid. Zo is het mogelijk om zorg op maat te bieden en bewoners ook de mogelijkheid te geven binnen de woonvorm door te groeien naar meer zelfstandigheid.

Er wordt 24 uurs zorg geboden, dit betekent dat er in de nachten een slaapdienst aanwezig is waar de bewoner indien nodig op terug kan vallen.  Op elke doordeweekse dag wordt in een algemene ruimte dagbesteding geboden.

De begeleiding wordt geboden overeenkomstig de begeleidingsovereenkomst en op basis van afspraken zoals vastgelegd in het zorgplan van de bewoner.

Voorwaarden

Om in aanmerking te komen voor het ontvangen van begeleiding vanuit De Steenrots dient u in het bezit te zijn van een geldige WMO indicatie. Wij kunnen u helpen bij het aanvragen van een indicatie.

De zorg en begeleiding worden geboden op basis van door beide partijen ondertekende zorg en begeleidingsovereenkomst.

De Steenrots is een zorginstelling op reformatorische grondslag. Voor een goede begeleidingsrelatie is het belangrijk dat u zich thuis voelt binnen de reformatorische identiteit van de woonvorm. Wanneer u een plek krijgt toegewezen in beschermende woonvorm De Reling wordt u geacht onze huisregels te ondertekenen.

Scheiden van wonen en zorg

De huisvesting is ontwikkeld op basis van Scheiden van Wonen en Zorg (SWZ). Dit betekent dat bewoner zelfstandig hun woonruimte huren van De Steenrots. Zij gaan een huurcontract aan met De Steenrots en betalen maandelijks huur voor hun kamer. Het huurcontract en de zorgovereenkomst zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het huurcontract heeft de duur van de indicatie van de cliënt. Zonder geldige indicatie is het niet mogelijk een kamer te huren bij De Steenrots.

Alle woonruimtes in De Reling komen in aanmerking voor huurtoeslag. De begeleiding kan ondersteuning bieden bij het aanvragen van deze toeslag.